Årets årssammanfattning

Fick gå tillbaka till arkiven för o hitta vad jag skrivit de andra åren, då jag skrivit blogg, här är det från 2007 och här är det från 2008. Det märks tydligt att 2007 var det året då jag gick igen mest både personligt och runt omkring mig. Det har stärk både min insida och utsida, vilket jag idag kan se som en oerhört positiv sak, trots 8-10 extra kilo som lagt sig på kroppen sen studenten, haha!  

Jag har inte riktigt tid att skriva klart det här inlägget idag så jag får fortsätta imorgon.


Det blev inte riktigt som jag tänkt med uppdateringen, haha! Men här kommer den i alla fall :)

Vet inte riktigt vart jag ska börja någonstans. Läste B-kursen i medie- och kommunikationskunskap i Lund i våras och har då bara C-kursen kvar att läsa i ämnet. Under vårterminen läste jag även mode och trender på Campus i Hbg. Det var ett par stressiga månader vill jag lova, det resulterade dock i en viktminskning på 8 kilo, haha! 

Efter en stressfull vårtermin med tentor hit o dit, grupparbeten, b-uppsats och jordgubbsförsäljning, åkte jag och Jennie till Alanya och slappnade av. Hade en underbar vamr och solig vecka med god mat och goda drinkar. Efter semestern var det hem till Svedala för att börja plugga lite. Ja, inte nöjde jag mig med en stressig vår utan skulle minsann läsa i sommar med. Läste medieanalys distans på Högskolan i Halmstad, som sedan skulle bli min skola under höstterminen.

I våras bestämde jag mig nämligen för att spendera hösten någon annansans än i Lund och Landskrona. Hade först tankarna på vår kära huvudstad Stockholm, men boende där verkade omöjligt. Tankarna flyttades sedan till Göteborg, men tillslut blev det Halmstad som jag flyttade till. Fick ett boende hos ett pensionärspar. Fick hela källaren för mig själv, med egen ingång, eget kök, tvättstuga och badrum.

Den 31 augusti var det den första dagen på en ny termin och dessutom med ett helt nytt ämne. Höstens studier skulle bestå av företagsekonomi på grundnivå. Med facit i hand var detta det värsta ämnet jag någonsin läst och då menar jag i hela mitt liv. För det första skulle man läsa två ämnet parallellt, vilket resulterade i att jag hade en tenta på måndagen och en annan på fredagen samma vecka. För det andra var föreläsarna inte så hjälpsamma som jag kan tycka att en lärare bör vara, detta resulterade också i att min motivation var nere på noll och sedan kom den ner på minus. Om jag ska vara ärlig ligger motivationsnivån fortfarande på noll... Hoppas att en ny termin med nya intressanta ämnen ska få tillbaka min motivation.

Detta var i det stora hela vad som hänt i mitt liv under 2009, allt det där om känslor och mitt privatliv tycker jag att jag kan behålla för mig själv. Jag kan i alla fall berätta att 2010 kommer att vara mitt år, där jag bara ska fokusera på mig själv och mitt välbefinnande, som det så fint heter, utvecklas som person och läsa klart på universitet. Ska försöka gå ner alla de trivselkilon som jag inte direkt trivs med, haha! Som sagt 2010 ska bli mitt år, jag har trots allt årets coolaste födelsedag, 101010.

Nästsista dagen år 2009

Det känns lite skrämmande faktiskt. Vi går in på ett helt nytt decennium, men nya mål och drömmar. Nya utmaningar och hinder.

Tänkte inte direkt vara känslosam, det sparar jag till imorgon för den årliga årssammanfattningen, haha!

Sitter o försöker ta igen förlorad pluggtid idag och det går ganska bra faktiskt. Har gått igenom tre tentor och ska strax börja läsa igenom boksammanfattningen igen. Klockan 20.00 ska jag i alla fall ta en eftertraktad paus och titta på Victoria's Secret fashion show på TV3 Ska sitta med ett glas vatten och sukta efter en likadan kropp, hahah!  


Ett litet rim.

Jag suger på och rimma,
men jag kommer få dig att glimma,
när du detta kommer att läsa,
du kommer att vilja fräsa.  

Jag är sugen på galej,
och på dej och mej.
Du får mig att le vartenda da
och göra mig riktigt gla.

Vi ska dansa hela natten,
som man gör bakom ratten,
jama som katten, 
hit o dit o ditten o datten. 

Nu när det snart är dags för ett nytt år, 
jag ska börja odla längre hår. 
Men bara på toppen,
allt annat är botten.

Ska träna bort allt som gjort mig fet 
och göra mig jävligt het. 

Klara mina studier med galans, 
sedan ta mig runt jorden i stjärnglans. 

Den som ser vart mina drömmar mig för, 
är den som längs vägen agerar min chaufför, 
 
Jag blir snart arg som en tjur
om Maja inte svarar i sin lur.


Mellandagsrea!

Det är ett jädra påhitt, haha! Människor trängs, knuffas och fightas som galningar. Trots detta körde jag och Brodden till Väla idag. Hittade inte så himla mycket, gav upp efter ett tag, men hann ändå få med mig lite underkläder och smink. Eftrer det körde vi ut till Familia där det var glest på folk, tack o lov! Hittade lite kläder där och en rengöringskräm till ansiktet som jag letat efter i kanske 6 månader.

Ska alldeles strax sätta igång och plugga lite, har inte riktigt följt mitt pluggschema under julhelgen så får väl plugg 4 timmar idag istället för 2...

Skriver mer om julen sen när jag pausar lite :)

God jul!

God jul på er!

Hoppas att ni får en underbar julafton med god mat och
massa julklappar, förutsatt att ni varit snälla så klart, haha!


Dan före dopparedan!

Tänk att det är julafton imorgon. Blir som ett litet barn när jag tänker på det. Mamma har bakat kakor hela dagen och jag vanade av doften av pepparkaksmuffins. Dessutom har jag inte en aning om vad jag får i julklapp, andra år har man nästan haft en hint av vad man kommer få. Men i år har jag verkligen inte den blekaste, haha!

Ikväll ska vi in på julmiddag hos Mia och Bengt, imorgon blir det julfirande här hemma med mormor och på fredag kommer min morbror, hans fru o mina kusiner hit på julfirande.


Fult och ljuga?

Nu när julen är snart här så kan man gott dra en vitlögn, julklapparna är ju redan inhandlade.. Nej men för o förklara mig så ljög jag för en jävla telefonförsäljare nyss. När det är ett okänt nummer som ringer, brukar jag svara "Goldstrand" istället för med mitt förnamn, för skulle de då vilja prata med Therese så är hon aldrig hemma just då. To bad! Det var såklart just det som hände idag, först rasslar det till lite i telefonen och jag hör inte kvinnan på andra sidan luren, sen presenterar hon plötsligt sig och frågar efter Therese. "Hon är inte hemma just nu". Går något emot mig idag så är det nog bara min karma..

Ibalnd får man faktiskt ta lagen i sina egna händer!

Pluggschema

För något inlägg sedan skrev jag att jag måste skärpa mig med pluggandet så igår satt jag och gjorde ett pluggschema över de kommande veckorna innan och under de tre tentorna jag ska skriva i januari (hurra!)

Tänkte dela med mig ett litet smakprov utifrån mitt schema, så att ni andra i alla fall har något att le åt i jul, haha!


Fredagsmiddag!

Nu ska jag in till stan sen ska jag till Linus och laga mat. Mysigt såhär en snöig fredag!

Svaret på gåtan

Det är så klart ett frimärke och inget annat!

Måttligt nöjd med dagens (och gårdagens) insats

Igår började jag och Jennie träna. Och det var helt underbart om jag ska vara ärlig, haha! Kändes sjukt skönt att komma igång igen, på riktigt den är gången. Efter träningen stack vi till CG och köpte, hör och häpna ett pepparkakshus, hahaha! Jag stack hem, duschade och packade träningskläder och stack in till Jennsan igen och började bygga huset. Jennie hade dessutom köpt en salt-tomte som skulle få bostätta sig där.

Resultatet blev inte så värst lyckat. Kan väl erkänna att Jennies sida, som dessutom blev framsidan, blev mycket snyggare än min... Hahaha! Jag var så jävla kladdig, hade "vit smet" över allt, det hade blivit fler än ett hål i min lilla spritspåse så ja, den läckte.

Vi kom i alla fall fram till att vi inte riktigt är några höjdare på det här med pepparkakshus så vi får nog öva lite och införskaffa oss en riktigt spritsare till nästa jul.

Idag stack vi ner och tränade igen, mycket effektivt. Sen hann jag tom sola innan jag tog bussen hemåt byn.

Skriver mer sen.

Drömmer sig långt bort...

Jag önskar att jag vore där just nu:

  

 


Projekt gungstol!

När jag flyttade hem till Häljarp igen så köpte jag en gungstol. En blå gungstol. Denna ska dock bli vit och alldeles perfekt. Tänkte sätta igång på fredag, det ska vara mitt jul- och nyårsprojekt har jag tänkt mig.



Såhär ser den ut just nu. Det kommer bli så bra!


Dagens gåta

Fick en halvsnuskig gåta av Johan innan, eller ja snuskig och snuskig beror väl på vad man har för fantasi, höhö!

Man ber om det stående. Hon ger dig det sittandes. Slickas bakifrån och trycks bakifrån?

Reflekterat och bekräftat!

Nu är det såhär att jag har funderat över en sak fram och tillbaka hur länge som helst. Kan väl först avslöja att det handlar om bilar, bilmärke och män i olika åldrar. Så när jag körde bil upp till Halmstad i onsdags så fick jag det bekräftat.

Jo hur ska jag nu börja det då, lättast är väl o bara skriva det. Gamla rika gubbar kör en fin, ny, dyr BMW, medan unga killar kör en gammal och mer sliten BMW. De yngre förarna har dessutom väldigt ofta tonade rutor och man ser direkt att det är en äldre årgång på bilen.

Detta gäller kanske 8 av 10 gånger, iaf på de timmarna som jag befann mig på motorvägen.

Fick det ytterligare bekräftat i lördags när vi körde till Väla. Då satt jag längst fram och berättade för pappa om min teori, så då började vi titta om det stämde - och ja det gjorde det minsann o da! Då var det till o med 9 av 10 som det stämde på.

Har ytterligare en reflektion, men den har jag inte riktigt provat än och den skulle förmodligen vara omoralisk att skriva om, så det får vara såhär.
Men fan va jag är bra!

Justja!

Har helt förträngt att säga att jag kom in på alla mina kurser som jag sökt till vårterminen. Jag kommer därför att läsa: Handelsrätt: Juridisk översiktskurs, Projektledning och projektarbete I, Marknadsföring II, Bloggens teori och praktik och Att vägleda i samhällsinformation. Sammanlagd blir det ja alldeles för mycket poäng för att min hjärna ska orka, men vafan, haha!

Två av kurserna är på kvartsfart så jag ska nog klara detta :P

Skärpning Therese!

Nej jag har ingen ork, motivation eller lust att börja plugga inför mina tentor. Har min första tenta den 4 januari så jag borde sätta fart nu och plugga en massa. Måste klara denna för att få läsa del 2 i vår....

Får nog leta upp alla böckerna och organisera mig. Ska köpa julgran idag med, har fått ett mycket ansvarsfullt uppdrag inför denna jul, haha! Ska hitta en pampig gran bara för att ;D Men kommer nog höra pappas ord i huvudet "tänk nu på att den ska få plats, både på bredden och höjden....."

Igår var vi och fixade julklappat, alla mina är typ klara. Har en kvar skulle jag tro och den köper jag nog den 22 eller så :)

IKEA presentkort - ja tack!

Presentkort och mobil står på min julönskelista!


Barnsligt!

Jag älskar att blåsa bubblor med tuggummi,
så idag när jag var och handlade hittade jag denna gamla goding, haha!



RSS 2.0