Lost in Lund

Så nu var rundan i Lund avklarat, jag har fått mina böcker på UB, betalat av mina biblioteksskulder, köpt nagellack, fått reda på när den där klänningen kommer ut i butik, handlat vin och cider, samt mat. Även beställt lite mer material till skoluppgiften. Rätt så nöjd med dagen so far.

Jag o Brodden kör på det säkra före det osäkra idag - färdiggrillad kyckling med potatissallad o sallad.

Nu är jag redo för lite Valborgsfirande. Har inte riktigt den rätta känslan, men den kommer troligtvis :)

Duschen kallar.


Valborgsfirande!

För det första underbart väder...

Om bara några minuter hämtar Brodden mig, sen bär det av mot Lund. Måste fixa massa ärenden, sen blir det lite handlande inför kvällen. Tänkte även fjäska för Brodden så att vi stannar i Lund centrum och letar nagellack till mig, haha!

Skriver mer sen om det blev en lyckad runda eller inte!

Gaga, ooh la la

Den 19 november stå jag i Malmö Arena och
lyssnar och tittar på den här kvinnan!

GOTT!


Upp o ner som en pannkaka

Har gjort ganska mycket vettiga saker idag. Bland annat påbörjat mitt arbete till skolan. Sitter just nu och försöker skriva ihop en påhittad situation om en nyinflyttad kvinna som blir misshandlad av sin man, både hemskt och intressant faktiskt. Ska skriva effektiv i en kvart nu, sen blir det Tyra Banks show. TV3 har äntligen börjat sända programmet igen!

Sen blir det stan och veckans möte, blir förhoppningsvis en runda inom i butikerna i stan med. Det lär ju gå på 15 min max så det hinner jag nog, haha!

Nej back to business!

Ovanlig reaktion.

Gick nyss in på Aftonbladets hemsida och läste att den 31-åriga kvinna som skrivit till Socialstyrelsen har fått rätt i att avsluta sitt liv. Då hör jag mig själv säga högt "woho" kanske lite märkligt med tanke på att hon faktiskt kommer att dö.

Men andra sidan så är det en människas önskan som blivit uppfylld. Läste artikeln och där pratar de om god vård och ja det kan jag väl hålla med om - det är god vård att följa hennes sista önskan. Hon har rätt i att vägra behandling och i detta fall betyder det att hon kommer att gå bort, då omständigheterna är som de är.

Klokt beslut av Socialstyrelsen tycker jag!


En uppgift kvar..

Har en uppgift kvar att göra den här terminen, eller egentligen två men den andra är så simpel så det går på fem röda. Men den här, killing me softly...

Ska försöka få tag i Migrationsverket, en kvinnojour och en tolk idag. Skaffa mig en jädrans massa böcker om vägledning och hitta intressanta webbsidor och artiklar om ämnet. Fullt upp med andra ord. Underbart..




Förresten, grattis på namnsdagen Therese. Tack du Therese!

Helst av allt hade jag velat springa..

Springa ifrån allt som behövs göra, bort från alla tentor som jag måste fixa i sommar, bort från allt megaplugg i höst, bort från tryggheten man har här hemma och göra något nytt, kanske till och med lite farligt, haha!

Men nä det är ju ganska omöjligt i dagsläget, inte bara för att foten är alldeles för svag att gå på, utan för att det är nästan ofrånkomligt att åka någonstans nu. Har varken pengarna som krävs och det känns väl sådär att avbryta studierna när man förhoppningsvis är klar i början av nästa år.

Lite tankar såhär på morgonkvisten, ha ha..

Skadad hjälte!

Igår jobbade jag som sagt. Det blev totalt 22 883 steg på 5 timmar, haha! Mer än godkänt får jag säga, men min fot håller inte riktigt med om det. Den är fortfarande himla svullen och gå i trappor tycker den verkligen inte om att göra.

Idag är det lördag och solen skiner, vilket betyder att jag ska lägga mig i solstolen senare o njuta lite. Ska påbörja min utredningsuppgift på måndag tänkte jag så får väl göra lite research imorgon. Kan inte direkt plugga på helgen för pappa sågar och slår ner väggar, haha!

Nej men so long suckers.

Privat läxhjälp!

För en liten stund sedan stack Pettsson hem igen. Han har varit gudasnäll o hjälp mig med en webbuppgift till en kurs jag läser. Vi slog ihop våra kloka huvud och lyckades lösa uppgiften till 99,9% och det räcker gott o väl i detta läget tycker jag! Tack som fan för det säger jag!

Stuckade foten idag på gymmet o slog armbågen, buhu! Har aldrig tidigare skadat mig på gymmet, men nu, dagen innan jag ska jobba och dessutom GÅ i 5 timmar så stukar jag foten. Vad är oddsen?

Foten är i alla fall inlindad och ska alldeles strax få ligga högt ett tag medan jag ligger o värmer mig under täcket.

Just det. Ni var nog inte så många som gick på det där med att jag klippt mig. Med tanke på Louise kommentar tror jag inte heller att hon trodde på det ;P Aldrig i livet skulle jag klippa mig så, hahah!



Nytt liv, ny frisyr

Klippte av mig alla mina beskymmer idag.
Många säger att det känns otroligt skönt att klippa av sig håret och
jag håller verkligen med dom!

Ville egentligen ha mer page, men det var så slitet så det blir
page lagom till slutet av sommaren istället, haha!


Motion + jobb = en lyckad dag

Kära Camilla från Maxkompetens ringde mig när jag satt hos frissan och frågade om jag har lust att jobba på fredag. Jojomensan, klart som tusan att jag har lust med det!

Ringde henne nyss och fick reda på att jag ska jobba 10.45 - 16.00 med att gå med en board på ryggen och göra reklam för MFF, ha ha! Härliga pengar och bra motion. De flesta får ju lönen på fredag så det kan nog bli riktigt mycket folk på stan då. Fint som snus, eller ja..

Måste dock hitta ett par skor som fungerar att gå i, ska ju trots allt runt i 5 timmar och en kvart (!) Förra gången jag gjorde det här hade jag sjukt ont i fötterna och inte gick det över, över natten..


Morgondagens planer

Imorgon har jag för en gångs skull saker planerade.

08.30 är det tid för läkarundersökning (tjoho!)
09.45 är det klipptid
sen efter frissan blir det gymmet.

Se, hela tre saker inbokade på en hel dag! Rekord!

De vanligaste livsmålen

Enligt en artikel på Aftonbladet så är detta de vanligaste livsmålen som vi har. Rätt intressant faktiskt. Där är himla många av mina "mål" som faktiskt stämmer :P De som är markerade stämmer bra in på mig.


Vanligaste livsmålen

1. Gå ned i vikt
2. Sluta skjuta upp saker
3. Skriva en bok
4. Bli kär
5. Bli lycklig
6. Skaffa en tatuering
7. Dricka mer vatten
8. Gifta mig
9. Resa jorden runt
10. Åka på en resa utan fastställt mål
11. Se ljuset i norr
12. Lära mig spanska
13. Spara mer pengar
14. Kyssas i regnet
15. Fotografera mera
16. Skaffa nya vänner
17. Lära mig spela gitarr
18. Köpa ett hus
19. Bli kvitt mina skulder
20. Läsa fler böcker

Vilka punkter stämmer in på er?


Den stora längtan!

I slutet av 2009 skrev jag "Jag kan i alla fall berätta att 2010 kommer att vara mitt år, där jag bara ska fokusera på mig själv och mitt välbefinnande, som det så fint heter, utvecklas som person och läsa klart på universitet. Ska försöka gå ner alla de trivselkilon som jag inte direkt trivs med, haha! Som sagt 2010 ska bli mitt år, jag har trots allt årets coolaste födelsedag, 101010."

Tycker att jag kommit en bra bit på vägen, men är långt ifrån målgången. Sätter upp olika delmål som får mig att bli mer taggad. Tänkte dela med mig av ett av delmålen, som gör mig jävligt taggad på att bränna fläsk, hahah!  



Idag är det alltså 97 dagar tills vi flyger till Rhodos.

 


Another new week

Såja, nu var det en ny vecka igen, var f-n tog helgen vägen? Har typ inte gjort något vettigt, förutom att tränat.

Har träningspaus idag så ska strax ta tag i pluggandet och göra lite nyttigheter tänkte jag. Det är helt omöjligt att plugga på kvällar och helger här hemma, det är nämligen en arbetsplats här igen. Pappa rev en vägg igår så ja ni förstår själv..


Underbara dag!

Sitter i uterummet och skriver på en utredningsuppgift till skolan. Har redan varit ute på min joggingrunda, ätit lunch, ringt till en skola, skrivit lite i skolbloggen och ja njutit av dagen. Ska skriva lite till på uppgiften sen ska jag slänga mig i solstolen ett tag.

Ikväll ska jag också njuta av vädret, men inte hemma. Tänkte bege mig till Louise och pimpla lite vin i solen :)

Puss!

Presenter av mamma!

Igår kom mamma hem med presenter till mig :)



Jag är himla svag för Stella McCartney och mamma hade
då hittat både penna och block som Stella har designat.  

Sen fick jag en kalender med, som Giorgio Armani designat.
Allt i förmån till WhateverItTakes.org

Happy face!


Färgklick!

Den här klänningen, från Indiska (!) vill jag ha på mig i sommar. Den har helt underbara färger! Tänk klänningen med jeansjacka, sandaler och sen en taverna och solnedgång - ja tack!



103 dagar!

Pappa kom hem med en glad nyhet idag. Visst är han världens bästa?

3D-lekning

Igår hittade jag ett program via Google där man kunde rita rum i 3D, kanon då jag ska flytta ner till källaren inom en månad. Det är iaf förhoppningen! Så jag har nu ritat mitt rum, haha! Det blir inte riktigt som på bilderna, då soffan inte alls ser ut så och sen kommer där till hyllor på väggarna med.






Beställning!

Innan beställde jag tre stycken hårprodukter till mitt stackars hår! Sparade en jädra massa pengar genom att beställa det via en engelsk sida, så täntke dela med mig lite av mina köp :)

Allt var ifrån Redken; schampoo, conditioner och inpackning.

Real Control Schampoo och conditioner: 130,25 kr respektive 149,00 kr
Color Extend After-Sun mask: 185,25 kr

Rek. pris är mellan 200-300 kr för schampoot, mellan 230-310 kr för conditionern och inpackningen mellan 359-410 kr.

Ni ska tro att jag är nöjd, kommer att ha värsta svallet om någon månad, haha!

 

 

 


Håll tummarna

Kan alla bara hålla tummarna för att min pappa är snäll och helt underbar idag?

Väla-shopping

Igår körde jag och mina tre musketörer till IKEA och Väla. Jag kom hem med alldeles för många påsar, haha! Blev en dyr runda på IKEA, dock var bara en sak till mig och resten till mamma, så hon payade höhö! Men på Väla blev det ett par tjockade byxleggings (de bästa jag nånsin haft) i mörkgrå, en randig body, en bikini, ett par skor och lite smink. Det var ju VIP-kväll på Väla med HD-passet så fick en massa bra rabatter. T.ex 25% på hela Ginas sortiment, 20% på skor på Nilsons, 20% på valfri vara hos Kicks osv osv. 
 


Smarta uttalande á la Tess

Har gjort två misslyckande uttalanden den här veckan. Båda har dock lett till ganska mycket skratt så tänkte dela med mig av dom båda.

Vi sitter vid middagsbordet, jag, mamma och Marcus. Marcus dator har klabbat de sista dagarna men äntligen har den kommit igång igen och fungerar som den ska. Mamma kommer in på att vi måste skaffa Office-paketet till datorerna och att det då måste gå till Windows 7 eftersom Marcus har det på sin dator. Sen börjar vi diskutera XP och att Office-paketet måste fungera till XP med. Vet inte riktigt varför jag sa som jag sa, men jag sa i alla fall: "Jag är jättenöjd med XP, det fungerar skitbra".
Marcus som snabbt kopplar säger då "men har inte du Vista?"
och utan att ens koppla att jag sagt fel svara jag bara "Jo det har jag".

Sen igår kom Marcus ut till mig i köket och frågade när jordgubbarna kommer.
Då svarar jag "Hur ska jag kunna veta det? Jag är väl inte i den branschen?"
Marcus svarar "Näe, men.."
Och innan han ens hinner prata klart säger jag "Runt den 20 maj".
Ni skulle sett Marcus blick, hahah! "Du visste ju ändå! hur ska jag kunna veta det?" sen slog han sig på pannan och gick ner i källaren, hahah!

Smart Tess, smart!

Mitt nya hälsosamma jag!

Vilken rubrik, haha! Nej men jag är faktiskt mer hälsosam än vad jag varit sen jag bodde i Kalmar och tränade fem ggr i veckan. Tränar nu fyra ggr i veckan och idag slog jag till på stort och tog en joggingrunda utomhus. Det har nog bara hänt en gång tidigare och då orkade jag typ 200 meter. Men nu, ja där satt den, haha!

Har som ett litet delmål att kunna springa ett helt varv på Slingan i maj (låter enkelt, men har bannemej aldrig gjort det) så nu sprang jag halva, sen en andningspaus, sen sprang jag igen. Toppen!


Fjäsk eller rastlöshet?

I fredags såg det ut såhär i vår trädgård innan maten...



Jag undrar om det var för att han ville få något, eller i brist på annat.
Tror på det första.


Glad påsk!

Påskhelgen är här, redan! Förstår fortfarande inte att vi har ändrat klockan till sommartid och att det är ljust fram till åttatiden. Att det är aprilmånad har jag ännu mindre förstått..

Var och tränade själv i förmiddes, helt jävla underbart! Det kändes helt befriande på något sätt, haha! Hade kunnat springa där på löpbandet hur länge som helst, men nån måtta får det va ;)

Har varit ute och rensat bort döda blommor och planerat ny blommor i trädgården hela eftermiddagen. Det blev tom lunch utomhus :)

Idag blir det bara slappe hela kvällen, ska strax städa undan lite på rummet o sen slänga mig framför tvn.

RSS 2.0